Heldigvis er det mulig å velge miljøvennlig reise.


Dette vil Hotelrom.com gjøre noe med
Rundt 1 milliard mennesker reiser årlig på ferie, og denne enorme forflytningen av mennesker gir stor miljøbelastning. Samtidig er økende turisme et dilemma ettersom turismen uten tvil har flere positive sider ved seg.
Ved å reise lærer vi andre steder og kulturer å kjenne, og turismen kan bidra til at penger fra rike samfunn overføres til fattigere samfunn. Slik skaper vi utvikling og arbeidsplasser til de som trenger det mest.

Hotelrom.com oppfordrer alle til å arrangere turer og utflukter på egenhånd

Det å bestille alt gjennom en reisearrangør er det gigantselskapene som tjener mest på. Det mest spennende og givende er ofte å arrangere turer og utflukter på egenhånd. Gjør du det, og bruker lokale guider og overnattingssteder, blir mer penger lagt igjen i lokalsamfunnene, og mindre går til de internasjonale gigantselskapene. Spis miljøvennlig mat på lokale restauranter, bruk lokale guider, og sørg for at mest mulig av inntektene og overskuddet fra din reise havner i lommene til de som trenger det. Den økende trenden med all-inclusive bidrar som regel til det motsatte.

Hotelrom.com Vil i fremtiden merke miljøsertifiserte hoteller


Reis sjeldnere – bli lengre.

Å dra på helgeturer til London, Berlin og Praha har blitt veldig populært. Men er ikke dette ganske stressende, egentlig? Vi oppfordrer deg heller til å dra på færre turer i året, og bli lenger. Slik vil miljøbelastningen synke betraktelig, og du vil også få bedre tid til å bli kjent med stedet du besøker. Hvor mye får du egentlig sett av Paris på 48 timer?
Et bærekraftig reiseliv forutsetter at vi tar vare på natur- og kulturverdiene, styrker de sosiale verdiene, får fram stoltheten i lokalsamfunnene og utvikler nye arbeidsplasser, samt sikrer en verdiskaping som gjør reiselivet økonomisk levedyktig. Perspektivet er langsiktig: Den naturen vi har i dag skal også kunne nytes av framtidige generasjoner, og det er vår jobb å sikre at den fremdeles er like vakker, spektakulær og levedyktig når det er våre barn og barnebarn sin tur til å bruke den.
Hotelrom.com eller noen av våre samarbeids partnere er ikke ansvarlig for prising, avbestillings beskyttelse eller annen informasjon som vises på de enkelte overnattings stedets ekstranettet side, all informasjon er fra den enkelte nettside, eller lagt inn av disse!
Overnattingssteder som vises på nettstedet vårt, betaler imgen provisjon til noen av våre nettsider, de betaler bare en liten årlig pris for sin egen ekstranett side.